Over Daphne

Mijn naam is Daphne Chanchal Rouwenhorst, ik ben ruim 30 jaar actief als coach, counselor en trainer op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en meditatie.

In die tijd heb ik diverse ervaringsgerichte trainingen ontwikkeld o.a. op het gebied van:

  • Zelfacceptatie, zelfwaardering en compassie;
  • Effectieve communicatie;
  • Stress, burn-out en psychisch gerelateerde problematiek en verzuim;
  • Persoonlijke Professionalisering;
  • Authenticiteit en Leiderschap;
  • Levensfasebewustzijn;
  • Gecertificeerde Post Hbo Loopbaancoaching
  • Mede ontwikkelaar van de Post Hbo Holistisch Coach.

 

Ik ben mijn werkzame leven begonnen als maatschappelijk werker en na een avontuur in de modewereld (ik heb een eigen modewinkel gehad) heb ik gewerkt in diverse HRM en management rollen. Ook heb ik ruim zeven jaar een centrum voor persoonlijke groei en ontwikkeling geleid en heb daarbij het genoegen gehad van vele therapeuten uit binnen en buitenland te mogen leren en hen te assisteren bij hun groepen en trainingen.


Praktijk voor Mindfulness

Tegenwoordig heb ik een eigen praktijk in mindfulness, coaching en training, ben ik docent en coach bij de deeltijd opleidingen Human Resource Management en Bedrijfskunde van de Hogeschool van Amsterdam, en ben ik mede ontwikkelaar, mentor en docent van de Post Hbo Holistisch Coach-Counselor die ik samen met holistisch arts en therapeut G. Böckler en in samenwerking met het Nederlands Opleidingsinstituut Geestelijke Gezondheid (NOGG) aanbied. Tevens bied ik regelmatig in samenwerking met het NOGG een cursus ‘Oplossingsgericht werken’ aan. Voor meer informatie over mijn werkervaring verwijs ik graag naar mijn LinkedIn profiel

 

Specialisaties

Naast mijn sociale en bedrijfskundige studies ben ik opgeleid in diverse vormen van ervaringsgerichte therapie (o.a. ‘werken met emoties’; ‘vroege kindtijd therapie’; ‘effectieve communicatie’; ‘energetisch (lichaams)werk’; groepsdynamica, ‘massage en healing’; ‘exposure’; ‘gestallt’; ‘relaties’; ‘rouwverwerking’), meditatie, mindfulness en coaching, waaronder de opleiding tot Mindfulness trainer en de Master Oplossingsgericht Coaching.

 

Ontdekken wat jouw essentie is

Met oprechte interesse, humor en liefde bied ik ruimte waarin je kunt ontdekken wat de essentie voor je is van wat er in je leven gebeurt, zodat je je ervaring, gevoelens en gedachten met open nieuwsgierigheid en compassie tegemoet kunt treden, jezelf kunt ankeren in jouw waarheid om van daaruit te verkennen wat wel mogelijk is en bewust te handelen. Met open aandacht voor je binnenwereld ga je immers duidelijker voelen wat je eigenlijk wilt en nodig hebt in je leven.

 

Daphne Rouwenhorst